2014. augusztus 11., hétfő

Microstock-fotografering

Microstock-fotografering er en variant av tradisjonelle bildebyråer. Det som definerer microstock-bildebyråer er at de bare lisensierer bilder via internett, til veldig lave priser, og at de også lisensierer bilder tatt av amatører. Amatører har ellers ikke hatt muligheten til å selge bilder via bildebyråer.
Tankegangen bak microstock-fotografering er at med utbredelsen av digitalkameraer og raskere internett, kan alle i realiteten levere gode bilder. Ettersom volumet blir større, kan bildene lisensieres flere ganger, uten at de "brukes opp", noe som oppveier for at prisene er veldig lave. Mange fotografer reagerer negativt på de lave prisene prisene og mener at hele konseptet undergraver for andre, profesjonelle fotografer og hele industrien.
En del av microstock-byråene baserer betalingen på Micropayment. Kunden betaler bildebyrået en sum penger for retten til å laste ned et avtalt antall bilder. Systemet kan sammenlignes med et kontantkort til mobiltelefonen.
Det koster ingenting å levere bilder til microstock-bildebyråene. Hvert bilde må dog gjennom en godkjenningsprosess, der bildet aksepteres eller refuseres i henhold til det enkelte byråets kriterier.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése